Personen & e-mail

Veelgestelde vragen over sociale netwerken op mijn telefoon

  • Als u al een Facebook-, Twitter- of LinkedIn-account hebt, kunt u dit instellen op uw telefoon om berichten en foto's te delen en zelfs uw vrienden van sociale netwerken als contacten op uw telefoon te importeren. Zie Een Facebook-account instellen of Een Twitter- of LinkedIn-account instellen voor meer informatie. (Uw Windows Live-account wordt automatisch ingesteld voor sociale netwerken op uw telefoon.)

    U kunt ook de Facebook- en Twitter-apps downloaden van Marketplace. Zie Apps van Marketplace downloaden voor meer informatie.

    Als u nog nooit met sociale netwerken hebt gewerkt, kunt u nieuwe accounts maken op de websites van Facebook, Twitter en LinkedIn en deze accounts vervolgens instellen op de telefoon.

  • Wanneer u uw accounts hebt geconfigureerd, worden uw gegevens voor sociale netwerken beschikbaar op een aantal locaties op uw telefoon. U kunt uw gegevens onder andere openen via de hub Personen, de hub Afbeeldingen, de kaart Ik en de groepstegels.

    U kunt recente berichten van uw vrienden als volgt weergeven in de hub Personen.

    • Tik in Start op Personen Tegel Personen en voer een van de volgende handelingen uit:

      • Veeg naar links of rechts naar Nieuw om recente berichten van uw vrienden weer te geven. Als u de updates van één sociaal netwerk wilt bekijken, tik u op Alle accounts en tikt u op de gewenste service.
      • Veeg naar links of naar rechts naar Alle om al uw contacten van uw sociale netwerken en e-mailaccounts te bekijken. Tik op een contact en veeg naar Nieuw om de sociale berichten van deze persoon te bekijken. U kunt ook op een groep tikken om de nieuwste updates op de Live Tiles van de groepsleden te bekijken.

    U kunt ook recente foto's van uw vrienden bekijken in de hub Afbeeldingen.

    • Tik in Start op Afbeeldingen en voer een van de volgende handelingen uit:

      • Tik op Personen en tik op Contacten kiezen om iemand uit uw contactenlijst te kiezen en de foto's van die persoon te bekijken.
      • Veeg naar links of naar rechts naar Nieuw om de foto's te bekijken die uw vrienden onlangs hebben geüpload.

    Op de kaart Ik worden de nieuwste berichten van uw Facebook-prikbord weergegeven, samen met andere informatie van sociale netwerken die direct betrekking op u heeft. U kunt de kaart Ik ook gebruiken om berichten te plaatsen, in te checken en uw chatstatus in te stellen. Zie Wat is de kaart Ik? voor meer informatie.

    Als u een groep vastmaakt aan het startscherm, worden recente berichten van de leden op de groepstegel weergegeven. Tik op de tegel om de details te bekijken.

  • Standaard worden alle vrienden van de accounts voor sociale netwerken die u op uw telefoon hebt geconfigureerd, in uw contactenlijst weergegeven. Als de lijst te lang wordt, kunt u deze filteren zodat alleen contacten van door u gekozen sociale netwerken worden weergegeven. U kunt de uitgefilterde contacten vinden door middel van een zoekopdracht. Zie Mijn contacten zoeken en filteren voor meer informatie.

    1. Veeg in Start naar links naar de lijst met apps en tik op Instellingen Pictogram Instellingen.

    2. Veeg naar links naar Toepassingen en tik op Personen.

    3. Tik op Contactenlijst filteren en tik op de accounts waarvoor u contacten wilt weergeven.

    4. Tik op Gereed Pictogram Gereed.

  • Ja. U kunt bijvoorbeeld de updates verbergen van de contacten die u uit uw contactenlijst hebt gefilterd.

    1. Tik in Start op Personen Pictogram Personen.

    2. Tik op Meer Pictogram Meer, tik op Instellingen en tik vervolgens op Alleen berichten weergeven van personen die zichtbaar zijn in mijn contactenlijst.

    Als de meldingen van uw Facebook-vrienden worden weergegeven op uw kaart Ik, betekent dit doorgaans dat u meldingen voor uw lijst Goede vrienden in de instellingen van Facebook hebt ingeschakeld. Ga als volgt te werk als u de activiteiten van uw vrienden niet meer wilt weergeven op de kaart Ik:

    1. Meld u aan bij Facebook.

    2. Klik in het linkerdeelvenster onder Lijsten op Goede vrienden.

    3. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op de vervolgkeuzelijst Meldingen en klik op Uitgeschakeld.

  • Als u alle gegevens van een sociaal netwerk van uw telefoon wilt verwijderen, inclusief al uw vrienden en sociale updates, gaat u als volgt te werk:

    1. Veeg in Start naar links naar de lijst met apps en tik op Instellingen Pictogram Instellingen.

    2. Tik op E-mail & accounts, tik op het account dat u wilt verwijderen en houd het vast, tik op Verwijderen en tik nogmaals op Verwijderen.

    Als u een afzonderlijk Facebook-, Twitter- of LinkedIn-contact volledig van uw telefoon wilt verwijderen, moet u uw koppeling met die persoon op de website van Facebook, Twitter of LinkedIn verwijderen.

  • Uw Twitter-vrienden worden standaard uit uw contactenlijst gefilterd, maar u kunt dit wijzigen:

    1. Veeg in Start naar links naar de lijst met apps en tik op Instellingen Pictogram Instellingen.

    2. Veeg naar links naar Toepassingen en tik op Personen.

    3. Tik op Contactenlijst filteren en controleer of Twitter is ingeschakeld.

    4. Tik op Gereed Pictogram Gereed.

  • Als u het wachtwoord van een account voor een sociaal netwerk op uw computer wijzigt, moet u dit ook op uw telefoon bijwerken.

    1. Veeg in Start naar links naar de lijst met apps en tik op Instellingen Pictogram Instellingen. Veeg naar links naar Toepassingen en tik op Personen.

    2. Tik op het sociale netwerk dat u wilt bijwerken en volg de instructies op het scherm om het wachtwoord te wijzigen.

Laat ons weten wat u vindt