Innstillinger + tilpassing

Sikkerhetskopiere tingene mine

Når du logger på Windows Phone 8.1 med Microsoft-kontoen din, kan du slå på en tjeneste som lar deg lagre viktige ting i skyen automatisk, slik at du har en sikkerhetskopi i tilfelle noe skulle skje med mobilen.

Du kan velge hvordan mobilen skal sikkerhetskopiere apper, innstillinger, tekstmeldinger, bilder og videoer. Gå til Apper-listen og videre til Innstillinger Innstillinger-ikonet > Sikkerhetskopi.

Se Gjenopprette en sikkerhetskopi på mobilen hvis du vil lære mer om hvordan du gjenoppretter en sikkerhetskopi.

Obs!

Apper + innstillinger

Noe av det vanskeligste med å erstatte en mistet mobil eller oppgradere til en ny, er å sette opp alle kontoene, appene og innstillingene akkurat sånn som du vil ha dem, på den nye mobilen. Vi kan sikkerhetskopiere alle mulige slags ting for å gjøre overgangen enklere, blant annet følgende:

  • Appene som er installert på mobilen, sammen med poengsummer og fremgang i deltakerapper.
  • Passord til kontoene dine.
  • Samtaleloggen.
  • Oppsettet på startskjermen og temafargen.
  • Kontoene du har satt opp på mobilen.
  • Favorittene dine i Internet Explorer.
  • De egendefinerte ordene du har lagt til i mobilens ordliste.
  • Innstillinger fra ulike steder på mobilen, inkludert bilder, meldinger, e-post og kontoer, låseskjerm, Tale-innstillinger med mer.

Obs!

  • Mobilen venter til den har Wi-Fi-forbindelse og er koblet til en strømkilde før den oppretter en ny sikkerhetskopi automatisk.
  • Du kan utføre en manuell sikkerhetskopiering når som helst. Gå til Innstillinger Innstillinger-ikonet > Sikkerhetskopier > Apper + innstillinger, og slå på Sikkerhetskopiering av innstillinger aktiverings-/deaktiveringsikon, og trykk Sikkerhetskopier nå.
  • Etter tre uker uten sikkerhetskopiering, vil mobilen spørre deg om du vil opprette en ny sikkerhetskopi.

Slik slår du på sikkerhetskopiering av apper og innstillinger

  1. Gå til Apper-listen, og trykk Innstillinger Innstillinger-ikonet > Sikkerhetskopi.

  2. Trykk Apper + innstillinger.

  3. Hvis du vil sikkerhetskopiere innstillingene dine, slår du på Sikkerhetskopiering av innstillinger aktiverings-/deaktiveringsikon.

    Hvis du vil sikkerhetskopiere appene dine, må du kontrollere at Sikkerhetskopiering av innstillinger er slått på, og deretter slår du på Sikkerhetskopiering av apper aktiverings-/deaktiveringsikon.

Slik sletter du sikkerhetskopier

  1. Gå til Apper-listen, og trykk Innstillinger Innstillinger-ikonet > Sikkerhetskopi.

  2. Trykk Apper + innstillinger, trykk Administrer sikkerhetskopier (kalt Avansert på Windows Phone 8), og gjør deretter noe av følgende:

    • Hvis du vil slette hele sikkerhetskopien, merker du av for Sikkerhetskopiering av innstillinger og trykker Slett.
    • Hvis du bare vil slette appdata, fjerner du merket for Sikkerhetskopiering av innstillinger og merker av for Sikkerhetskopiering av apper før du trykker Slett.

    Tips!

    Når du sletter sikkerhetskopier på mobilen, fjernes bare den lokale kopien. Du kan imidlertid slette sikkerhetskopier permanent fra OneDrive (tidligere SkyDrive). Logg deg på OneDrive-kontoen din, og gå til Innstillinger > Alternativer > Enhetsinnstillinger. Det vises en liste over sikkerhetskopiene dine, og du kan slette så mange du vil.

Tekstmeldinger

Du kan sikkerhetskopiere SMS- og MMS-meldingene dine i skyen automatisk. Når du får en ny Windows Phone, kan du gjenopprette alle samtalene dine når du konfigurerer mobilen. Når du sletter meldingene fra mobilen, blir de også slettet fra skyen, slik at du alltid er synkronisert.

Slik slår du på sikkerhetskopiering av tekstmeldinger

  1. Gå til Apper-listen, og trykk Innstillinger Innstillinger-ikonet > Sikkerhetskopi.

  2. Trykk Tekstmeldinger, og slå deretter Sikkerhetskopiering av tekstmeldinger på eller av.

Notater

  • Selv om du slår av sikkerhetskopiering, slettes ikke tidligere lagrede SMS- og MMS-meldinger. Hvis du vil slette meldinger fra skyen, må du slå på sikkerhetskopiering og slette meldingene fra mobilen.
  • På Windows Phone 8 kan du også aktivere eller deaktivere sikkerhetskopi av chat.

Bilder og videoer

Du kan laste opp bildene dine til OneDrive automatisk og hente dem senere fra en annen datamaskin eller enhet som er koblet til Internett. (Dette kan bruke mobildata, og avhengig av abonnementet ditt kan det koste ekstra.)

Slik slår du på automatisk opplasting

  1. Gå til Apper-listen, og trykk Innstillinger Innstillinger-ikonet > Sikkerhetskopi.

  2. Trykk Bilder + videoer, og velg et av følgende for bildene og videoene dine:

    • Trykk Ikke last opp hvis du ikke vil at bildene og videoene dine skal lastes opp automatisk.
    • Trykk God kvalitet hvis du vil laste opp bilder automatisk med en oppløsning som tar kortere tid å laste opp og bruker mindre lagringsplass på OneDrive. (Dette alternativet er ikke tilgjengelig for videoer på Windows Phone 8.1.)
    • Trykk Best kvalitet hvis du automatisk vil laste opp bilder eller videoer med den høyeste oppløsningen.

    Obs!

    Du må ha Wi-Fi-forbindelse for å kunne laste opp videoer og bilder i best kvalitet automatisk.

Fortell oss hva du synes