Alapismeretek

Biztonsági másolat visszaállítása a telefonra

Ha a Zune szoftverrel frissíti a telefont az elsődleges számítógépen, a szolgáltatás a biztonság kedvéért automatikusan menti a jelenlegi telefonszoftvert és a beállításokat. Ha a frissítés után a telefonon problémák jelentkeznek, visszaállítható a frissítés előtti verzió és állapot.

Megjegyzések

  • Amikor első alkalommal csatlakoztatja telefonját egy számítógéphez, a Zune szoftver automatikusan elsődleges szinkronizálási kapcsolatot hoz létre a telefon és a számítógép között. Ha a későbbiekben más számítógépekhez csatlakoztatja a telefont, akkor azok vendég típusú szinkronizálási kapcsolatot létesítenek a telefonnal. Az elsődleges számítógép megjegyzi a hozzá társított telefont, annak minden beállításával és előzményadatával együtt, ezért ez az egyetlen számítógép, amely biztonsági másolatot készít a telefonról a visszaállítási folyamat részeként. Ha változtatnia kell a telefon és az elsődleges számítógép közötti kapcsolaton, A Zune-lejátszó vagy a Windows Phone 7-telefon szinkronizálása című cikkben találja meg a tudnivalókat.
  • A Windows Phone 7-es telefonokról a Zune szoftverrel készíthetők biztonsági másolatok, és a visszaállításuk is ezzel a szoftverrel lehetséges (csak PC-k esetén). Ha Mac számítógépet használ, kérjen kölcsön egy PC-t a biztonsági másolatok elkészítéséhez.

Mi lesz visszaállítva

A következő elemek mind automatikusan visszaállnak (feltéve, hogy szerepeltek a szoftverek legutóbbi biztonsági mentésében):

  • A levelezési és a közösségi hálózati fiókok beállításai. A visszaállítás után a telefon szinkronizálja a fiókkal társított üzeneteket, névjegyeket és naptárbeli találkozókat.
  • További rendszerbeállítások, például a téma, a zárolási képernyő, a háttér vagy az adatkapcsolatok beállításai.
  • Alkalmazások. Minden megvásárolt alkalmazás továbbra is elérhető marad, bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy egy részüket újra le kell töltenie (de nem kell ismét fizetnie értük). A megvásárolt alkalmazások a windowsphone.com webhely Windows Phone-telefon lapján láthatók. Erről az Alkalmazások törlése és újratelepítése című témakörben olvashat részletesebben.
  • Képek
  • Zenék
  • Videók
  • Dokumentumok

A OneDrive-ra (korábban SkyDrive) régebben feltöltött fájlok továbbra is elérhetők maradnak.

Mi nem lesz visszaállítva

A telefon visszaállításakor elveszítheti a telefonról készített legutóbbi biztonsági másolat óta (azaz a telefon legutóbbi frissítése óta) megjelent vagy megváltozott adatokat, azaz például az SMS-eket, csengőhangokat, letöltött zenéket és az utolsó frissítés óta módosított beállításokat.

Ha az Outlook alkalmazást Exchange-kiszolgáló nélkül használja, akkor a legutóbb hozzáadott névjegyek is elveszhetnek. Erről bővebben a Névjegyek importálása a számítógépről című témakörben olvashat.

A telepített (akár a telefonról, akár a számítógépről vásárolt) alkalmazásokhoz megadott vagy módosított adatok és beállítások nem állnak vissza. Az alkalmazások próbaverzióit nem lehet visszaállítani, de újratelepítheti őket a Piactérről.

Visszaállítás közben

  • A telefon nem tud hívást kezdeményezni és fogadni.
  • Ne használja a telefont, és ne válassza le a számítógépről, amíg be nem fejeződött a visszaállítás. Értesítés jelenik meg, amikor már biztonságosan leválaszthatja a telefont.

Biztonsági másolat visszaállítása a számítógép használatával

Mielőtt hozzákezd, végezze el az alábbiakat:

  1. Jegyezzen fel minden módosítást, amit az utolsó frissítés óta végzett, hogy később be tudja állítani ismét a kívánt módon a telefont.

  2. Győződjön meg arról, hogy az elsődleges számítógépéről telepíti a biztonsági másolatot, amelyre az eredeti frissítést telepítette.

  3. Készítse elő a telefont és az elsődleges számítógépet. További tudnivalókat a Tárterület felszabadítása a számítógépen a telefon frissítése céljából és a Tárterület felszabadítása a telefonon frissítés céljából című témakör tartalmaz.

  4. Csatlakoztassa a telefont az elsődleges számítógéphez a telefon USB-kábelével.

  5. A Zune szoftverben válassza a Beállítások > Telefon > Frissítés lehetőséget.

  6. Kattintson a Visszaállítás gombra.

  7. Kövesse a Zune szoftverben a képernyőn megjelenő utasításokat.

Miután elvégezte ezeket a lépéseket, a telefon visszaáll arra az állapotra, amelyet a legutóbbi rendelkezésre álló visszaállítási pont rögzített. Ennek dátuma a Visszaállítás gombtól jobbra látható.

Megjegyzések

  • Ha módosította a PIN kódot a telefon legutóbbi szoftverfrissítése óta, akkor a visszaállítás után az előző PIN kóddal oldhatja fel a telefon zárolását.
  • Habár a biztonság érdekében bármikor szinkronizálhatja zenéit, képeit és videóit a telefonról a számítógépre a Zune szoftverrel vagy a Mac rendszerhez készült Windows Phone alkalmazással, manuálisan nem készíthet biztonsági másolatot ezekkel a programokkal a telefonszoftverről és a beállításokról. A biztonsági mentés egy automatikus folyamat, amelyre csak a telefon frissítéseinek telepítésekor kerül sor.

Kapcsolódó témakörök

Véleménye fontos számunkra!